Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кавърма»Свинска кавърма с чушки, домати и лук

Свинска кавърма с чушки, домати и лук

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Свинска кавърма с чушки, домати и лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Колкото и да сме заети, никога не отказваме покани за дегустация на вкусни гозби, нали знаете"

Необходими продукти

  • свинско месо - около 600 г бон филе
  • лук - 3 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • чушки - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • гъби - 3 бр.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на дребни кубчета, а главите лук нарежете на полумесеци или наситнете.

Всички гъби, чушки и домати нарежете на кубчета (по желание може да рендосате доматите през едро ренде) и наситнете скилидките чесън.

В тиган загрейте олио и запържете всички съставки, като първоначално добавете лука, чушките и гъбите, след това добавете месото до побеляване и едва тогава добавете доматите.

Пържете до готовност. Малко преди да смъкнете от котлона, овкусете кавърмата със сол, черен и червен пипер на вкус.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: