Агнешка плешка с домати

Дани МолловаДани МолловаНовак
05/06/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене160 мин.
Общо170 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 485
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - плешка 1 - 1.5 кг
  • домати - 600 - 700 г
  • масло - 60 г
  • шарен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрийте агнешката плешка със солта и шарен пипер на око. Поставете месото на дъното на дълбока тавичка, която предварително сте намазнили.

Залайте я с 1-2 ч.ч. вода и задушавайте под капак или фолио в умерена фурна, до готовност на месото.

Пригответе доматен сос. Обелете доматите, почистете ги от семето и ги нареже на кубчета.

Загрейте маслото и изпържете вътре доматите. Добавете соса от задушеното месо и и сгъстявайте на котлона, докато не получите пюре с желаната от вас плътност.

Залейте плешката с доматения сос и печете още 10 минути.

Поднесете с гарнитура по избор.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар