Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Манджи»Свинско със зелен боб и чесън

Свинско със зелен боб и чесън

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
148575563
Свинско със зелен боб и чесън
Снимка: Илияна Димова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"И не жалете чесън, че той придава онзи неустоим вкус и аромат на това вкусно ястие"

Необходими продукти

  • свинско месо - 500 - 600 г без кост
  • зелен фасул - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 бр. кромид
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. сладък
  • брашно - 1 с.л.
  • чубрица
  • джоджен
  • черен пипер
  • сол
  • олио - 1/2 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеления боб (500 г) измиваме, нарязваме на парчета и бланшираме във вряща, леко подсолена вода за пет минути. Отцеждаме, като сипваме зеления боб в цедка.

Измиваме свинското месо (500-600 г) и леко подсушаваме. Нарязваме на парчета.

Наливаме в тенджерка олио (1/2 к.ч.) и леко запържваме месото. После към него прибавяме почистени и нарязани ситно кромид лук (1 бр.), моркови (2 бр.) и скилидки чесън (3 бр.).

Разбъркваме няколко пъти и ръсваме червен пушен пипер (1 ч.л.), сладък червен пипер (1 ч.л.), черен пипер на вкус и брашно (1 с.л.).

Продължаваме разбъркването и внимателно наливаме топла вода (1 л приблизително). Варим месото и зеленчуците (без капак на тенджерата) няколко минути и тогава прибавяме бланширания зелен фасул, джоджен и чубрица на вкус.

Продължаваме готвенето на свинското със зелен боб и чесън и слагаме доматено пюре (1 с.л.). Посоляваме на вкус.

Варим манджата до готовност на всички продукти, като при необходимост доливаме още вода или сгъстяваме с още разтворено във вода брашно и оставяме да къкри на изключен котлон.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: