Начин на приготвяне
Зеления боб (500 г) измиваме, нарязваме на парчета и бланшираме във вряща, леко подсолена вода за пет минути. Отцеждаме, като сипваме зеления боб в цедка.
Измиваме свинското месо (500-600 г) и леко подсушаваме. Нарязваме на парчета.
Наливаме в тенджерка олио (1/2 к.ч.) и леко запържваме месото. После към него прибавяме почистени и нарязани ситно кромид лук (1 бр.), моркови (2 бр.) и скилидки чесън (3 бр.).
Разбъркваме няколко пъти и ръсваме червен пушен пипер (1 ч.л.), сладък червен пипер (1 ч.л.), черен пипер на вкус и брашно (1 с.л.).
Продължаваме разбъркването и внимателно наливаме топла вода (1 л приблизително). Варим месото и зеленчуците (без капак на тенджерата) няколко минути и тогава прибавяме бланширания зелен фасул, джоджен и чубрица на вкус.
Продължаваме готвенето на свинското със зелен боб и чесън и слагаме доматено пюре (1 с.л.). Посоляваме на вкус.
Варим манджата до готовност на всички продукти, като при необходимост доливаме още вода или сгъстяваме с още разтворено във вода брашно и оставяме да къкри на изключен котлон.