Супа от алабаш

03/06/2013
Василева
отВасилеваНовак
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо45 мин.
  • Порции3-4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 399
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете внимателно алабаша, обелете го и го нарежете на дребни парченца.

В тенджера загрейте маслото, добавете алабаша, разбъркайте и запържете за 1-2 минути. Поръсете с брашното и запържете до получаване на златист цвят.

Добавете около 1.5 л гореща вода и разбъркате до разтваряне на брашното. След кипване варете на умерен огън до сваряване на зеленчука.

Свалете готовата супа от котлона и застройте със сметаната. Преди поднасяте наръсете обилно с магданоз.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар