Начин на приготвяне
Обелваме и отрязваме капачета на главите алабаш. Сваряваме ги 15 минути в подсолена вода. Издълбаваме ги.
Нарязваме морковите на малки кубчета и със ситно нарязаните капачета ги задушаваме около 5 минути в 3-4 с.л. солена вода и захар.
След като изстинат, ги разбъркваме с граха, яйцата, нарязания на кубчета кашкавал и наситнените лук и девесил. Подправяме със сол, черен пипер и индийско орехче.
С тази смес пълним алабашите.
Издълбаната вътрешност пюрираме, разбиваме с прясното мляко и изливаме в тавичка. Отгоре нареждаме алабашите, покриваме с фолио или капак и печем в гореща фурна на 220 градуса за 30-40 минути. В последните минути махаме капака.