Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пълнен шаран»Пълнен шаран с орехи и много зеленчуци

Пълнен шаран с орехи и много зеленчуци

Пълнен шаран с орехи и много зеленчуци
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • гъби - 300 грама
  • шаран - 3 кг
  • грах - 1 ч.ч. замразен
  • лук - 3 глави
  • праз - 1 стрък /само бялата част/
  • бейби моркови - 150 грама /замразени/
  • орехи - 100 грама
  • дафинов лист - 3 броя
  • подправка за риба
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • домати - 200 г (от консерва)
  • червен пипер - 1 с.л.
  • универсална подправка
  • захар - 1 ч.л.
  • сол
  • лимони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете шарана и го измийте старателно. Осолете го добре и го овкусете с подправката за риба.

Наситнете праза, лука и чесъна. Запържете ги в загрято олио. Щом омекнат, прибавете орехите, доматите от консерва, нарязаните гъби, морковите и граха.

Разбъркайте и поръсете сместа със сол, червен пипер и от зеленчуковата подправка.

Добавете захарта, която ще намали киселинността на доматите.

Сипете от плънката на дъното на тава за печене. Напълнете шарана и го зашийте. Сложете го в тавата. Сипете отстрани половин чаша вода и 1 чаша бяло вино. Пуснете и дафиновия лист.

Загрейте фурната на 200 градуса. Печете пълнения шаран до апетитен загар.

Пълненият шаран с орехи и много зеленчуци е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: