Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнен алабаш със зеленчуци

Пълнен алабаш със зеленчуци

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Пълнен алабаш със зеленчуци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • алабаш - 6 бр., по около 200 г
  • моркови - 200 г
  • захар - ½ ч.л.
  • грах - 200 г, консерва или замразен
  • кашкавал - 50 г
  • зелен лук - ½ връзка
  • индийско орехче - 1 щипка
  • прясно мляко - 250 мл
  • яйца - 4 бр.
  • девесил - 2 стръка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и отрязваме капачета на главите алабаш. Сваряваме ги 15 минути в подсолена вода. Издълбаваме ги.

Нарязваме морковите на малки кубчета и със ситно нарязаните капачета ги задушаваме около 5 минути в 3-4 с.л. солена вода и захар.

След като изстинат, ги разбъркваме с граха, яйцата, нарязания на кубчета кашкавал и наситнените лук и девесил. Подправяме със сол, черен пипер и индийско орехче.

С тази смес пълним алабашите.

Издълбаната вътрешност пюрираме, разбиваме с прясното мляко и изливаме в тавичка. Отгоре нареждаме алабашите, покриваме с фолио или капак и печем в гореща фурна на 220 градуса за 30-40 минути. В последните минути махаме капака.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: