Телешко неаполитански

Янка ГорановаЯнка ГорановаНовак
25/07/2019
"Да приготвиш най-сочното телешко е изкуство, на което сме заклети почитатели "
Приготвяне30 мин.
Готвене300 мин.
Общо330 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо92
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шунката се реже на няколко парчета и се овалва в нарязания риган, смесен с морската сол и черен пипер. На парчетата телешко месо се правят разрези и се шпикова с шунката. Слагат се в тенджера с 5 супени лъжици зехтин и се запържва от всички страни.

В същата мазнина се запържват нарязаните на дребно магданоз, чесън и остатъка от шунката. После се добавят морковите нарязани на кръгчета, целина и лук и ги оставете да се задушат.

Месото се връща в тенджерата, добавя се чашата червено вино, като се сипва постепенно, докато се изпари напълно. Добавя се доматеното пюре и се залива с бульона. Всичко се оставя да ври 4-5 часа.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар