Начин на приготвяне
Палачинки - брашното се пресява заедно със солта в средна купа. Яйцата се разбиват със захарта. Добавя се постепенно млякото и разтопеното масло. Тестото се бърка, докато стане гладко, след което трябва да престои един час. Тиганът се маже с четка с останалото масло.
С черпак се загребва от тигана и се залива тигана. Всяка палачинка се пече от двете страни, като се внимава да не изгорят.
Плънка: Лукът се запържва в зехтина на умерена температура, прибавят се доматите, патладжаните и маслините.
Поръсват се със солта и черния пипер. Оставя се на огъня 15-20 мин., или докато зеленчуците омекнат. Палачинките се слагат на куп в топла фурна.
Върху всяка една палачинка с помощта на лъжица се пресипва от зеленчуците и сиренето, след което се палачинката се сгъва на четири.