Гратен от миди

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
159
20/07/2019
Приготвяне35 мин.
Готвене30 мин.
Общо65 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо100
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се загрява зехтин и се добавя чесъна и лютата чушка. Прибавят се и добре измитите миди с 2/3 от виното и се оставят на силен огън, докато мидите се отворят.

След като се охладят, се вадят от черупките. Хлябът се троши на много дребни трохи и се поливат със соса от варенето и нарязания на ситно магданоз.

Сместа се разбърква добре. Избират се 30 черупки от мидите и във всяка се поставят по две миди.

Покриват се с по 1 с.л. от сместа с хляба и се поръсват с няколко капки от останалото вино. Поставят се в тава и се запичат за няколко минути на грил във фурна.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар