Ezine.bg»Рецепти»Морски дарове»Гратен от миди

Гратен от миди

Гратен от миди2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • миди - 20 бр.
  • хляб - 8 филии
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 1 връзка
  • бяло вино - ½ ч.ч.
  • люти чушки - 1 бр.
  • зехтин
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се загрява зехтин и се добавя чесъна и лютата чушка. Прибавят се и добре измитите миди с 2/3 от виното и се оставят на силен огън, докато мидите се отворят.

След като се охладят, се вадят от черупките. Хлябът се троши на много дребни трохи и се поливат със соса от варенето и нарязания на ситно магданоз.

Сместа се разбърква добре. Избират се 30 черупки от мидите и във всяка се поставят по две миди.

Покриват се с по 1 с.л. от сместа с хляба и се поръсват с няколко капки от останалото вино. Поставят се в тава и се запичат за няколко минути на грил във фурна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: