Класически претцели

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
186
23/07/2019
"Представяме ви оригинална рецепта за хрупкави претцели, хапвайте, докато са топли "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо273
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г
  • прясна мая - 40 г
  • кафява захар - 80 г
  • сол - 1 с.л.
  • морска сол - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в 30 мл топла вода и се оставя да шупне. Разбърква се с 300 мл топла вода, кафявата захар, солта и брашното. Меси се, докато се получи гладко и еластично тесто. Може да се остави да втаса за половин час.

Тенджера се пълни с вода – 6-7 см дълбочина, като на чаша вода се слагат по 2 с.л. сода. Водата се загрява, докато започне леко да ври, след това се оставя да къкри на слаб котлон.

От тестото се откъсват топки, които се оформят на дълги фитили и се оплитат в типичната форма на геврек. Оформеното тесто се слага за няколко минути върху леко набрашнена повърхност, за да довтаса. Един по един претцелите се пускат във вряща вода за по 20 секунди, или докато тестото пожълтее.

Сварените претцели се нареждат в намазнена тава. Отгоре се поръсват със ситна морска сол и се пекат 8 – 10 минути, или докато станат златистокафяви в загрята на 220 градуса фурна. Поднасят се топли.

Бамбукова квадратна купа с дръжки 24x24x12 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова квадратна купа с дръжки 24x24x12 см
26.00 лв.
20.02 лв.
Виж ››

Бамбуковата купа ще бъде царицата на масата, особено ако я напълните със сладки, плодове или друго по желание. С удобни дръжки, квадратна форма и класически дизайн.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар