Кайзер питки

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k425
24/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"И нищо да не им сложите, пак ще имат великолепен вкус, който дълго ще помните"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в млякото и се добавя захарта. Оставя се за 10 минути да шупне.

Маслото се реже на кубчета и се смесва с пресято брашно и солта. Прави се кладенче и се изсипва маята и яйцето.

Омесва се гладко тесто, покрива се и се оставя да втасва за 1 – 2 часа, докато увеличи обема си. Тестото се разточва и се навива на руло.

Рулото се реже на 12 еднакви парчета, от които върху набрашнена повърхност се оформят питки. Покриват се и се оставят за 30 минути.

Жълтъкът се разбива с една сушена лъжица вода и питките се намазват. Отгоре се поръсват със сусам.

Пекат се около 15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: