Свинско кисело зеле по баварски

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
186
24/07/2019
Приготвяне25 мин.
Готвене100 мин.
Общо125 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо548
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 750 г
  • кисела зелка - 1 бр
  • зелева чорба - 100 мл
  • чесън - 4 скилидки
  • лук - ½ глава
  • зеленчуков бульон - 2 кубчета
  • олио - 6 с.л
  • кафява захар - 1 с.л
  • ким - 1 ч.л
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо реже на парчета и се поставя в тава. Месото се поръсва с половината от наситнения чесън и се овкусява със сол и черен пипер. Пече се около 10 минути в предварително загрята на 250 градуса фурна, след това се изважда от тавата.

Киселото зеле се нарязва на тънки ивици и се поставя в дълбока тава. Поръсва се с кафявата захар и стритите бульони и се разбърква добре. Прибавя се нарязаният ситно лук, след което се залива с бирата и се подправя с кима.

Тавата се покрива с фолио и зелето се пече около 1 час в предварително загрята на 180 градуса фурна. След като се задуши, тавата се изважда и върху зелето се нареждат свинското месо. Сипва се зелевата чорба и олиото, покрива се отново с фолио и се пече около един час на същата температура.

Чук за месо с брадвичка-35%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
8.50 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар