Нагъната добруджанска баница

23/07/2019
"Сгъвате и хапвате, сгъвате и хапвате - повтаряте до изяждането на цялата баница и после питате за още "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 466
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете тавата с мазнина, наредете корите за баница една върху друга, като леко ги наберете и върху всяка поръсете олио, масло и натрошено сирене, след което ги сложете във фурната и ги запечете до леко порозовяване.

Залейте баницата на два пъти с разбърканите добре млека, яйца, сол и сода, за да се запекат равномерно.

Печете баницата, докато сама започне да се отлепва от тавата, поръсете я леко с вода и я покрийте, за да се задуши.

Бележка: По желание може да поръсите подготвената Нагъната добруджанска баница със семена.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар