Зеленчукова яхния с грах и моркови

23/07/2019
Янка Горанова
отЯнка ГорановаНовак601
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо80 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо29
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно, а морковите, празът и целината – кръгчета. Задушават се в тенджера с маслото.

Кубчетата бульон се разтварят в 1 л вода, добавят се към зеленчуците и се подправя със сол, черен пипер и индийското орехче. Вари се около 15 минути, добавя се грах и се вари още 10 минути.

Долива се доматен сок и се оставя на слаб огън за 4-5 минути. Ястието се гарнира с листа босилек и се сервира.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар