Зелева супа с говежди

23/07/2019
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене75 мин.
  • Общо105 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • говеждо месо - 500 г
  • кисело зеле - 600 г
  • корени за супа - 1 връзка
  • лук - 1 глава
  • целина - 50 г
  • ким - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • босилек - 2 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на кубчета и се вари до омекване в 2, 5 литра леко подсолена вода.

Лукът се нарязва едро, а целината се накълцва и всичко се задушава в тиган със загрятото олио, овкусява се с кима, черния пипер и сол и се прибавя към свареното месо.

Зелето се нарязва на ивици и се сипва в супата, която се оставя да ври на слаб огън още 10 минути.

Сервира се украсена с листа босилек.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар