Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Гювечета»Ханджийски гювечета

Ханджийски гювечета

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k626
Ханджийски гювечета1 / 2
20/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Обещаваме, че много ще ви допаднат тези сочни гювечета, много"

Необходими Продукти

  • кайма - 400 г
  • лук - 4 глави
  • печени чушки - 4 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • домати - 4 бр.
  • масло - 60 г
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно. Задушава се в тиган с половината масло и малко вода.

Дръпва се от огъня, оставя се да се охлади и се омесва с каймата и наситнените домати. Овкусява се със сол, черен и червен пипер.

На дъното на всяко гювече се поставя по 1 печена чушка и отгоре се разпределя каймата. Оформя се като гнездо и се пече 20 минути в умерена фурна.

След като се запече, се счупва по 1 яйце и се допича още 1 минута.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: