Пилешки пържоли с портокалов сос

15/08/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо211
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пилешки гърди - 600 г пържоли
  • портокалов сок - 400 мл
  • бренди - 50 мл
  • масло - 50 г
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • портокалова кора
  • черен пипер - 7 - 8 зърна
  • сол - 1 ч.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган се загрява маслото. Пилешките гърди се запържват до зачервяване заедно с целите скилидки чесън.

Подправят се със солта и черния пипер и се фламбират с брендито.

На струйка се налива при разбъркване портокалов сок и ястието се оставя да ври на тих огън около 25 минути.

Месото се изважда, разпределя се в порционни чинии и се залива със соса. Поръсва се с настърганата портокалова кора.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар