Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли с портокалов сос

Пилешки пържоли с портокалов сос

Пилешки пържоли с портокалов сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пилешки гърди - 600 г пържоли
  • портокалов сок - 400 мл
  • бренди - 50 мл
  • масло - 50 г
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • портокалова кора
  • черен пипер - 7 - 8 зърна
  • сол - 1 ч.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган се загрява маслото. Пилешките гърди се запържват до зачервяване заедно с целите скилидки чесън.

Подправят се със солта и черния пипер и се фламбират с брендито.

На струйка се налива при разбъркване портокалов сок и ястието се оставя да ври на тих огън около 25 минути.

Месото се изважда, разпределя се в порционни чинии и се залива със соса. Поръсва се с настърганата портокалова кора.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: