Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Картофени кюфтета»Картофени кюфтета със сирене и лук

Картофени кюфтета със сирене и лук

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
148575563
Картофени кюфтета със сирене и лук
Снимка: Илияна Димова
3 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
15

Необходими продукти

  • картофи - 800 г
  • лук - 1 бр. кромид
  • сирене - 100 г краве, твърдо
  • яйце - 1 бр. прясно
  • хляб - 1 бр. филийка
  • олио - 1 с.л.
  • чубрица
  • магданоз - пресен
  • босилек - пресен
  • черен пипер
  • кимион
  • оризово брашно
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите (800 г) измиваме добре и както са цели, без да белим, слагаме да се сварят до готовност. Лука (1 бр.) белим и нарязваме ситно. Слагаме в касерола и наливаме олио (1 с.л.) и вода (1 к.ч.).

Задушаваме, докато омекне и изври течността.Оставяме да се охлади. Сварените картофи, белим и намачкваме с вилица или с ръчна преса за картофи с дупчици.

Към картофите, прибавяме лука, яйце (1 бр.), филийка хляб, напоена във вода и добре отцедена, кимион, черен пипер, нарязан магданоз, нарязан босилек и натрошено на едро сирене (100 г).

Омесваме добре и от сместа, правим топчета, които овалваме в оризово брашно. Притискаме с длани да оформим картофени кюфтета и след 5 минути изпичаме в намазан с олио тиган за палачинки. Сервираме кюфтетата с гарнитура по вкус.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: