Начин на приготвяне
Започваме със сваряване на картофите. Аз винаги го правя, като преди това ги измия хубаво и ги сложа в студена вода, без да ги беля.
Щом зеленчуците са готови, отцедете ги, изчакайте да изстинат и ги обелете.
Сложете ги в купа и ги намачкайте с виличка. Не ги пасирайте, съвсем леко и небрежно ги намачкайте.
Лука нарежете на ситно и заедно с галетата и яйцата просветете към картофите.
Крема сиренето нарежете на парченца и заедно с кашкавала, който сте настъргали също прибавете към сместа.
Разбъркайте хубаво всички съставки. Оформете вкусни картофени кюфтета с ръка, понеже сместа е лепкава, често намокряйте ръцете си.
Проберете всички кюфтета с картофи и сирене в хладилника за 20- 30 минути. Преди пържете ги оваляйте в брашно.
Загрейте мазнината, и изпържете картофените кюфтета с кашкавал от двете страни по хрупкава коричка.
Приготвихте фантастични картофени кюфтета с крема сирене и кашкавал!