Начин на приготвяне
Обелете картофите и ги нарежете едро. Сложете ги да се сварят, но не преварят, в подсолена вода с няколко скилидки чесън, за да се ароматизират.
След това отцедете картофите и ги пасирайте с останалите скилидки почистен и скълцан чесън. Добавете натрошеното сирене, настъргания лук и подправките.
Омесете сместа за картофените кюфтета и я разбъркайте хубаво с 1 яйце + 1 жълтък. Сложете сместа в хладилник за 1 час. Загрейте мазнина за пържене.
От картофената смес оформяйте кюфтета с влажни или намазнени ръце. Овалвайте ги хубаво в брашно и пускайте да се изпържат от двете страни в горещото олио.
По желание може да изпечете картофените кюфтета с чесън и сирене в намаслена тава в умерена фурна.
Коментари