Начин на приготвяне
Картофите (800 г) измиваме добре и както са цели, без да белим, слагаме да се сварят до готовност. Лука (1 бр.) белим и нарязваме ситно. Слагаме в касерола и наливаме олио (1 с.л.) и вода (1 к.ч.).
Задушаваме, докато омекне и изври течността.Оставяме да се охлади. Сварените картофи, белим и намачкваме с вилица или с ръчна преса за картофи с дупчици.
Към картофите, прибавяме лука, яйце (1 бр.), филийка хляб, напоена във вода и добре отцедена, кимион, черен пипер, нарязан магданоз, нарязан босилек и натрошено на едро сирене (100 г).
Омесваме добре и от сместа, правим топчета, които овалваме в оризово брашно. Притискаме с длани да оформим картофени кюфтета и след 5 минути изпичаме в намазан с олио тиган за палачинки. Сервираме кюфтетата с гарнитура по вкус.