Мексиканска тортиля

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
159
16/07/2019
"Ние ще ви покажем как да си приготвите тортиля, а какво ще завиете в нея си е лично ваша работа "
Приготвяне50 мин.
Готвене25 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо899
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • царевично брашно - 200 г
  • олио - 20 мл
  • сол - 1 ч.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, олиото, солта и малко студена вода се замесва меко тесто. Правят се 4 топки и се оставят да отлежат 15 – 20 минути.

Топките се разточват на тънки питки с диаметър 13 – 15 см. Пекат се от двете страни на плоча до златисто.

Приготвеният плосък хляб е подходящ за различни сандвичи.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар