Пълнени камби с булгур и кайма

16/07/2019
Приготвяне45 мин.
Готвене70 мин.
Общо115 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо186
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кайма - 250 г телешка
  • чушки - 4 големи камби
  • лук - 1 глава, кромид
  • булгур - 125 г ситен
  • телешки бульон - 25 мл
  • зехтин - 3 с.л.
  • къри - ¼ ч.л. сладко
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган със силно загрят зехтин изпържете ситно нарязания лук, докато стане прозрачен, добавете каймата и я пържете, докато си промени цвета и стане на трохи.

Добавете предварително сварения, отцеден и изстинал булгур, овкусете със сол, черен пипер и половината къри и разбъркайте добре.

Измийте камбите, отрежете капачетата им, почистете ги от семената, напълнете ги с плънката, покрийте ги с отрязаните капачета и ги наредете в намаслена тава.

Кипнете бульона, разтворете в него останалото къри, налейте го в тавата и изпечете ястието от пълнени чушки за 50 мин. в предварително загрята умерена фурна.

Дълбок алуминиев тиган с незалепващо покритие 26см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок алуминиев тиган с незалепващо покритие 26см.
36.40 лв.
Виж ››

Дълбокият тиган винаги улеснява готвенето, а когато е с незалепващо покритие, това го прави незаменим помощник. Този алуминиев тиган е точно такъв - позволява готвене на различни ястия, има удобна дръжка за съхранение и пренасяне. Удобството да имаш тиган с незалепващо покритие - просто няма друго такова!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар