Пълнени камби с булгур и кайма

16/07/2019
  • Приготвяне45 мин.
  • Готвене70 мин.
  • Общо115 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо53
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кайма - 250 г телешка
  • чушки - 4 големи камби
  • лук - 1 глава, кромид
  • булгур - 125 г ситен
  • телешки бульон - 25 мл
  • зехтин - 3 с.л.
  • къри - ¼ ч.л. сладко
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган със силно загрят зехтин изпържете ситно нарязания лук, докато стане прозрачен, добавете каймата и я пържете, докато си промени цвета и стане на трохи.

Добавете предварително сварения, отцеден и изстинал булгур, овкусете със сол, черен пипер и половината къри и разбъркайте добре.

Измийте камбите, отрежете капачетата им, почистете ги от семената, напълнете ги с плънката, покрийте ги с отрязаните капачета и ги наредете в намаслена тава.

Кипнете бульона, разтворете в него останалото къри, налейте го в тавата и изпечете ястието от пълнени чушки за 50 мин. в предварително загрята умерена фурна. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар