Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Пържени зелеви сарми с кашкавал

Пържени зелеви сарми с кашкавал

Пържени зелеви сарми с кашкавал2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • зеле - 1 глава, прясно
  • магданоз - 5 - 6 клонки
  • кашкавал - 400 г
  • масло - 150 г краве или олио
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зелката от външните листа, потопете я в гореща подсолена вода, за да се бланшира, извадете я, охладете я и внимателно отрежете един по един листата ѝ.

Нарежете кашкавала на ивички (приблизително 2 x 4 см), във всеки зелев лист завийте по една ивичка и защипете получените зелеви сарми с клечки за зъби.

Завитите листа изпържете от всички страни в горещото масло, сложете в чиниите по 2-3, украсете с клонки магданоз и сервирайте със сварени картофи или пюре.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: