Пържени зелеви сарми с кашкавал

15/07/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо52
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зелката от външните листа, потопете я в гореща подсолена вода, за да се бланшира, извадете я, охладете я и внимателно отрежете един по един листата ѝ.

Нарежете кашкавала на ивички (приблизително 2 x 4 см), във всеки зелев лист завийте по една ивичка и защипете получените зелеви сарми с клечки за зъби.

Завитите листа изпържете от всички страни в горещото масло, сложете в чиниите по 2-3, украсете с клонки магданоз и сервирайте със сварени картофи или пюре.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар