Испанска паеля

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
184
12/07/2019
"Това да имаш рецептата и да не приготвиш Испанска паеля, е като да отидеш в Рим и ... знаете го онова за папата "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 027
  • Преглеждания за месеца90
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морските дарове и всички зеленчуци се почистват и измиват. В малко зехтин се запържват зеленият фасул и нарязаните на ленти чушки и артишок.

В друг съд с малко зехтин се запържват свинското и пилешкото месо, нарязани на средно големи кубчета.

В съда за паеля се сгорещява малко зехтин и в него се запържват лукът и чесънът, нарязани на ситно. Добавят се вече запържените зеленчуци и вече нарязаните на кубчета домати.

След това се добавят запърженото месо, калмарите и ориза. Всичко се разбърква, налива се бульонът и се овкусява с шафран, сол и черен пипер.

Най – отгоре се нареждат скаридите. Всичко се оставя да ври на слаб огън, докато оризът поеме бульона. Ястието се сервира в съда, в който е приготвено.

Удобен емайлиран гевгир с дръжка - 20 cм-12%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Удобен емайлиран гевгир с дръжка - 20 cм
17.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

Изключително удобен и практичен, металният гевгир ще бъде ваш помощник в приготвянето на всяко ястие. Позволява лесно измиване и отцеждане на продуктите. Металният гевгир се предлага с дълга дръжка за още по-удобна употреба и съхранение.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар