Яйца на очи по испански

16/08/2019
"Защото не всички яйца на очи са еднакви - някои, като тези по испански, са по-вкусни "
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо75 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо987
  • Преглеждания за месеца197
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, режат се на пръчици или кубчета. И се изпържват в тиган или във фритюрник за по-лесно.

Лукът се нарязва на филийки, беконът се реже на ивици. В голям, дълбок тиган се сгорещява олиото и в него на слаб огън се запържва лукът. Прибавя се и бекон и пърженето продължават, докато лукът омекне и се зачерви.

Когато лукът е готов, се прибавят пържените картофи, разбъркват се и едно по едно се чукват яйцата. Овкусяват се със сол и черен пипер и ястието се бърка, докато яйцата станат готови.

Ястието се сервира поръсено със ситно нарязан магданоз.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар