Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Тесто»Тесто за питка със сирене

Тесто за питка със сирене

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Тесто за питка със сирене
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Ето го и отговорът на въпроса как да направим питката още по-вкусна - просто добавете сирене към тестото"

Необходими продукти

  • яйца - 2 бр.
  • мая - 20 г.
  • прясно мляко - 1 в.ч.
  • сол - 2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 500 г.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете прясното мляко и отделете 2 с.л. Активирайте маята с 1 ч.л. захар и 2 с.л. прясно мляко.

В купа смесете прясното мляко, активираната мая, яйцата, солта и олиото. Разбъркайте добре и по малко добавете брашното.

Важното е брашното да се добавя постепенно, за да може да контролирате количеството брашно, за да се получи меко тесто и пухкави питки.

Оставете да удвои обема си (отнема около 30 минути) и едва тогава се заемете с оформянето на питката и добавянето на сиренето.

Сиренето може да добавите, както на вас ви е удобно или: натрошете сиренето, смесете и омесете, или разточете и поръсете с натрошено сирене.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: