Задушено пиле с бекон и маслини

19/08/2019
"Усещате ли Средиземноморската нотка, която маслините придават на тази вкусна гозба с пилешко "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене65 мин.
  • Общо85 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо52
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 4 бутчета
  • бекон - 100 г
  • домати - 6 - 7 бр. от консерва
  • зелени чушки - 3 бр.
  • лук - 2 средни глави, кромид
  • чесън - 6 скилидки
  • черни маслини - 100 г без костилки
  • зехтин - 6 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистения лук и бекон нарежете на малки кубчета, чесъна и доматите – на ситно, а чушките – на лентички.

Измийте бутчетата, подсушете ги, натрийте ги с черен пипер и сол и ги оставете да отлежат 10-15 мин.

В тенджера загрейте силно зехтина, изпържете в него бутчетата от всички страни до зачервяване, след което ги извадете и ги сложете на топло.

В същата мазнина изсипете лука, чесъна и чушката и ги запържете за 3 мин., като ги разбърквате от време на време.

Прибавете бекона и пържете 6-7 мин. при непрекъснато бъркане, за да не загори, след което сипете доматите и гответе 5-6 мин.

Върнете бутчетата, овкусете с черен пипер и сол и задушавайте ястието на умерен огън още 40 мин.

Сипете готовото ястие по чиниите и украсете всяка порция с маслини. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар