Солено руло със зеленчуци

Емилия ЯнкуловаЕмилия ЯнкуловаНовак
03/08/2019
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо44
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • За тестото
  • брашно - 300 г
  • яйца - 3 бр.
  • сметана - 5 с.л. заквасена
  • масло - 80 г краве, разтопено
  • сол - на вкус
  • За плънката
  • моркови - 150 г
  • праз - 200 г
  • соеви кълнове - 300 г
  • орехови ядки - 50 г
  • сирене - 250 г жълто
  • сухар - 300 г
  • сол - на вкус
  • За соса
  • домати - 500 г
  • лук - 1 глава
  • масло - 1 с.л. краве
  • лют червен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • За намазване
  • жълтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на тънки ивички почистените моркови и праз, попарете ги заедно с измитите добре соеви кълнове в гореща подсолена вода, оставете ги в нея само една минута, след което ги отцедете и ги охладете в студена вода.

Смесете ги с натрошения сухар, 100 г едро настърганото сирене и нарязаните на едро орехови ядки.

Накълцайте лука на ситно, запържете го в маслото, добавете обелените и нарязани на кубчета домати, подправете със сол и лют пипер на вкус и варете соса около 10 мин.

Месете брашното, яйцата, маслото, сметаната и солта, докато получите гладко тесто, което оставете да престои около 2 часа на стайна температура.

Разточете тестото върху кърпа, намажете краищата му с половината разбит жълтък и разпределете отгоре плънката.

С помощта на кърпата навийте тестото на руло, запечатайте краищата му, поставете го в тавичка, намажете го с останалия жълтък, поръсете го със сирене и го печете около 30 мин. в предварително загрята на 225 градуса фурна.

Нарежете горещото солено руло парчета и ги залейте с пикантния доматен сок.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар