Начин на приготвяне
Измийте, обелете и нарежете надлъжно на тънки ивички тиквичките и ги запържете за 15 мин. в 2 с.л. сгорещено олио, след което ги посолете и ги наредете в тавичка.
Обелете главата кромид лук, разрежете я на 4 части, а след това на резенчета и ги изпържете в 2 с.л. олио до прозрачност заедно със ситно нарязаните магданоз, риган и босилек.
Облейте доматите с вряща вода и веднага след това ги потопете в съд със студена, обелете ги и ги нарежете на парчета.
Прибавете ги към лука, кипнете сместа и я оставете да ври на тих огън, за да се изпари част от течността ѝ, след това я посолете, наръсете я с черен пипер и я изсипете върху тиквичките.
Нарежете сиренето на тънки филийки, покрийте с тях зеленчуците, напръскайте с останалото олио и печете запеканката 25 мин. в загрята на 180 градуса фурна.