Начин на приготвяне
Измийте добре картофите, сварете ги необелени в леко подсолена вода, обелете ги и ги нарежете на кръгчета.
В тефлонов тиган загрейте 1 с.л. зехтин и запържете за 1-2 мин. в него слънчогледовите семки, след това ги наръсете с къри и ги пържете още 1 мин. при непрекъснато бъркане.
Изпържете в останалия сгорещен зехтин половината почистен и нарязан на ситно лук, докато стане кристален.
Добавете измитите спаначени листенца, похлупете тигана и задушавайте 3 мин., след което подправете сместа с индийското орехче, черен пипер и сол на вкус, изсипете я в гевгир и я изстискайте.
Смесете кайма, надробеното топено сирене, останалия лук и яйцето, поръсете с черен пипер и сол и разбъркайте хубаво.
Намажете с мазнина форма за печене и наредете в нея на пластове картофите, спанака и каймата, като всеки ред ръсете със семките.
Най-отгоре разпределете настърганото пармиджано и печете ястието 30 мин. в загрята до 200 градуса фурна.