Лесна бишкотена торта без печене

16/08/2019
"Нямате оправдание да не приготвите тази торта още днес - и дете може да се справи с тази лесна рецепта "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо985
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • праскови - 5 - 6 бр.
  • бишкоти - 300 г
  • сметана - 150 г
  • ром - 1 ч.л. или коняк
  • За сиропа
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ½ ч.ч.
  • За украса
  • череши - от сладко или кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наредете в голяма чиния за торта бишкотите, като ги потапяте за секунда в рядък сироп от захар, ароматизиран с рома.

Покрийте наредените бишкоти с нарязани на парчета и леко сварени праскови, или пък пасирани на пюре.

Покрийте сладкиша с разбитата сметана и го оставете да престои няколко часа в хладилника.

Украсете готовата бишкотена торта с череши от сладко или я наръсете с кокосови стърготини.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар