Салата от целина

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Салата от целина1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • целина - 1 корен
  • кисели краставички - 2 бр.
  • картофи - 2 бр. сварени
  • аншоа - 2 бр.
  • каперси - 2 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • сметана - 5 с.л.
  • горчица - 1 с.л. дижонска
  • зехтин - 3 с.л.
  • оцет - 2 - 3 с.л. винен оцет
  • зехтин - 3 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме целината. Обелваме я с нож или белачка и я нарязваме на малки парченца. Наситняваме магданоза и аншоата.

Краставичките се нарязват на кръгчета. В подходящ дълбок съд смесваме зеленчуците с нарязаните картофи, добавяме оцет и лимонов сок.

В сметаната разбиваме горчицата и зехтина и с получения сос заливаме салатата. Добавяме сол и черен пипер на вкус.

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: