Пилешка супа с дреболийки

Емилия Янкулова
Емилия Янкулова
Новак
09/07/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене65 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо178
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешки дреболии - 300 г дробчета, воденички, сърца
  • домати - 250 г от консерва
  • лук - 3 глави, кромид
  • магданоз - 2 - 3 с.л.
  • ориз - 2 с.л.
  • жълтъци - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 50 г краве
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Махнете ципите, измийте добре дреболийките и ги сложете да се варят в тенджера до полуготовност, след което ги извадете от бульона и ги нарежете на ситно.

Обелете лука, накълцайте го на дребно, запържете го до златисто в сгорещеното масло, прибавете дреболийките и ги оставете, докато се позачервят.

Добавете обелените и ситно нарязаните домати и задушавайте всичко на умерен огън 15-20 мин., като от време на време разбърквате.

Залейте с бульона от дреболийките, посолете и след като сместа кипне, сипете ориза и варете още 20 мин.

Накрая застройте супата с жълтъците, разбити заедно с млякото, и поръсете пилешката супа с накълцания магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар