Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Дроб сарма с пилешки дреболийки и лапад

Дроб сарма с пилешки дреболийки и лапад

Дроб сарма с пилешки дреболийки и лапад
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Вкусна дроб сарма с дреболийки Опитайте я"

Необходими продукти

  • ориз - 300 грама
  • гъби - 300 грама
  • пилешки дреболийки - около 600 г (сърчица, дробчета, воденички)
  • зелен лук - 2 връзки
  • лапад - 150 грама
  • манголд - 150 грама
  • джоджен - свеж
  • девесил - свеж
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • олио - 6 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо почистете добре и сварете пилешките дреболии в леко подсолена вода. Извадете ги, когато омекнат и ги нарежете на ситно.

Почистете и нарежете зеления лук.

Загрейте олиото в тиган и запържете лука за 2-3 минути. Добавете наситнете гъби и гответе до изпаряване на течността от тях. Сипете измития ориз, разбъркайте и задушете.

Добавете дреболиите и овкусете със свежите зелении, сол и черен пипер.

Прехвърлете в подходяща тава за печене. Сипете около 4 чаши вода и печете дроб сармата в предварително загрята на 200 градуса фурна. Необходими са около 50 минути за готовност на ориза.

Дроб сармата с пилешки дреболийки и лапад е готова.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: