Начин на приготвяне
Нарежете лука на ситно и го запържете до омекване в маслото. Добавете ориза, предварително измит и разбъркайте. Пържете ориза една-две минути.
Смесете бульона и виното и леко затоплете (без да кипва). Започнете постепенно да сипвате от течността при ориза. Сипвате един черпак, разбърквате, изчаквате ориза да попие течността и сипвате следващия. Сипвате от сместа до готовност на ориза. Сваляме от котлона и добавяме сол и черен пипер на вкус.
Загряваме олиото и запържваме в него градинския чай. Разрязване филето от пъстърва на отделни порции, напръскваме с лимоновия сок, овалваме го в брашно и после го пържим, първо откъм кожата за 3-4 минути, а после обръщаме и пържим още 2-3 минути.
Поднасяме ризотото, покрито с порция риба и малко градински чай.