Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Панирана пъстърва с бадеми

Панирана пъстърва с бадеми

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k968957
Панирана пъстърва с бадеми
Снимка: Севда Андреева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Бадемите правят тази панирана пъстърва наистина разкошна"

Необходими продукти

  • пъстърва - 3 броя
  • бадеми - 3 с.л. (филирани)
  • белтъци - 1 брой
  • олио - за пържене
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пъстървата. Внимателно премахнете гръбначната кост, но без да отстранявате главата.

Разбийте белтъка много добре. Прибавете към него филираните бадеми и разбъркайте.

Оваляйте рибните филета и от двете страни.

Загрейте достатъчно количество олио. Сложете рибата да се пържи - първо от страната на месото.

Поднесете панираната риба топла с гарнитура по избор.

Панираната пъстърва с бадеми е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: