Ezine.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Пъстърва с орехов сос

Пъстърва с орехов сос

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921358
Пъстърва с орехов сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пъстърва - 800 г
  • орехови ядки - 100 г
  • вода - 1 ч.ч.
  • кориандър - 2 - 3 стръка пресен
  • захар - 1 щипка
  • оцет
  • черен пипер
  • сол
  • тарос - пресен, за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво почистете пъстървата, осолете я, залейте със студена вода и задушавайте на тих огън около 15-20 минути, докато рибата се свари.

Пригответе орехов сос като попарите ореховите ядки с гореща вода. Когато поомекнат, внимателно обелете кафявата им ципа, и ги счукайте на каша.

Прехвърлете ги в тенджерка, добавете 1 ч.ч. гореща вода и ги овкусете със захар, черен пипер и сол на вкус. Оставете сместа да кипне, варете 10 минути. Добавете зелените подправки и варете още 5 минути.

Поднесете рибата залята с орехов сос и украсена с клончета пресен тарос.

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: