Ezine.bg»Рецепти»Риба»Варена пъстърва с орехов сос

Варена пъстърва с орехов сос

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • пъстърва - 800 г
  • кромид лук - 1 глава
  • бяло вино - 4 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол
  • За заливката
  • орехи - 200 г
  • босилек - сушен
  • лимонов сок
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме пъстървата, а после я сваряваме в подсолена вода, в която предварително сме добавили дафиновия лист, кромида и 1/2 от виното.

Оставяме рибата да изстине в бульона и внимателно я изваждаме.

Поръсваме я със сол, орехи и босилек. Напръскваме с лимонов сок и зехтин.

Към варената риба можем да поднесем и чеснов сос.

Варена пъстърва с орехов сос е вкусна и полезна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: