Начин на приготвяне
Първо се приготвя марината за пържоли. В купа се счукват скилидките чесън. Към тях се прибавят сос Уорчестър, соевият сос, ябълковият оцет, зехтинът, кетчупът и захарта. Всички съставки се разбъркват и с получената смес се намазват предварително поръсени със сол пържоли.
След като се намажат, се оставят на хладно за два-три часа. Картофите се обелват и нарязват по дължина. Поръсват се със сол и смлян черен пипер, объркват се и се прехвърлят в тавата а печене. Главата лук се обелва и нарязва на полумесеци.
Разпределя се върху картофите. Зеленчуците се поливат с малко олио, а отгоре им се нареждат пържолите. В тавата се наливат около 150 мл. вода, след което се поставя във фурната. Ястието се пече на 200 градуса до готовност.
Поднасяме готовите пържоли с лук и картофи на фурна, докато са още топли.