Бобена салата с пилешко и гъби

Емилия Янкулова
Емилия Янкулова
Новак
20/08/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо39
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 2 гърди без кост
  • боб - 340 г от консерва
  • гъби - 100 г
  • лук - ½ глава, кромид
  • маслини - 10 бр. без костилки
  • майонеза - 100 г
  • олио - 1 с.л.
  • масло - 10 г краве
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди сварете в подсолена вода и ги нарежете на жулиени.

Гъбите накълцайте на филийки, сипете ги в загрятото олио и когато сока им се изпари, добавете маслото и ги изпържете.

Смесете пилешките жулиени и изпържените гъби в салатиера заедно с оформените на пръстени маслини, нарязания на полумесеци лук и отцедения и смачкан боб.

Подправете бобената салата с черен пипер и сол на вкус, добавете майонеза и разбъркайте.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар