Постен борш с гъби

08/07/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо253
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете цвеклото, нарежете го на тънки ивички, изпържете го за 5-6 мин. в тиган с 2 с.л. горещо олио, добавете доматеното пюре, оцета, захарта и 5 с.л. вода и го задушавайте 1-2 мин.

Почистете моркова и го настържете на едро ренде и заедно с обеления и нарязан на ситно лук ги пържете 6-7 мин. в друг тиган, в който сте загрели останалото олио.

Почистете гъбите, измийте ги, нарежете ги на парчета и ги сварете за 7-8 мин. в 1 л вода.

Прибавете обеления и нарязан на кубчета картоф и варете още 6 мин.

Добавете моркова с лука и накълцаното на тънки ивички зеле и варете 6-7 мин.

Сипете задушеното цвекло, овкусете борша с черен пипер и сол и след 10 мин. махнете тенджерата от котлона.

Силиконов капак за отцеждане - 3 в 1 - 29 см-18%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Силиконов капак за отцеждане - 3 в 1 - 29 см
17.00 лв.
14.00 лв.
Виж ››

С удобен размер и ергономична форма - този капак превръща отцеждането на сварените продукти в детска игра, може да се използва и като подложка за горещи съдове

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар