Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Задушени пилешки воденички в сметана

Задушени пилешки воденички в сметана

Задушени пилешки воденички в сметана2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пилешки воденички - 800 г
  • магданоз - ½ връзка
  • сметана - 250 мл
  • пилешки бульон - 300 мл от кубче
  • масло - 50 г краве
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте воденичките със студена вода, почистете ги от ципите и отново ги изплакнете.

Нарежете ги на много ситни парчета и ги поръсете с черен пипер и сол на вкус.

Сгорещете маслото в дълбок тиган, сипете воденичките и ги пържете, докато леко се зачервят.

Залейте ги с пилешкия бульон и след като кипне, намалете огъня, похлупете тигана и оставете воденичките да се задушават 20-ина минути.

Добавете сметаната, разбъркайте и задушавайте на слаб огън, докато сосът се посгъсти.

Сервирайте воденичките, поръсени със ситно нарязания магданоз, и ги гарнирайте със сварен ориз или печени картофи.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: