Печена тиква с яйца и извара

20/08/2019
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо90 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо15
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете в тенджера почистената от семките и кората и нарязана на кубчета (2 см) тиква, залейте я с прясно мляко, колкото да покрие 1/3 от нея, и добавете меда.

Варете я 10 мин., така че кубчетата да омекнат, без да се разварят и ги оставете да изстинат в млякото.

Смесете изварата, яйцата, грис, захарта и 4 с.л. от млякото, в което сте варили тиквата, и внимателно прибавете сварените кубчета.

Намажете форма за печене с масло, посипете я с брашно, разстелете вътре сместа и печете десерта в загрята на 200 градуса фурна около 30-40 мин. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар