Печена тиква с яйца и извара

20/08/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо82
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • тиква - 500 г
  • извара - 400 г
  • яйца - 2 бр.
  • грис - 4 с.л.
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • прясно мляко - ½ - 1 ч.ч.
  • масло - 1 бучка краве
  • мед - 1 с.л.
  • захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете в тенджера почистената от семките и кората и нарязана на кубчета (2 см) тиква, залейте я с прясно мляко, колкото да покрие 1/3 от нея, и добавете меда.

Варете я 10 мин., така че кубчетата да омекнат, без да се разварят и ги оставете да изстинат в млякото.

Смесете изварата, яйцата, грис, захарта и 4 с.л. от млякото, в което сте варили тиквата, и внимателно прибавете сварените кубчета.

Намажете форма за печене с масло, посипете я с брашно, разстелете вътре сместа и печете тиквата в загрята на 200 градуса фурна около 30-40 мин.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар