Картофени шницели с бекон

Емилия ЯнкуловаЕмилия ЯнкуловаНовак
04/07/2019
"А вие сещате ли се за по-вкусен повод да поканите приятели на по бира "
Приготвяне50 мин.
Готвене50 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо614
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • бекон - 120 г
  • картофи - 600 г
  • лук - 2 глави, кромид
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 50 г
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 50 г краве
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете измитите и необелени картофи в подсолена вода за 20 мин., след което излейте водата и веднага ги обелете.

Докато са още горещи, ги пресовайте или ги прекарайте през месомелачка и ги оставете да изстинат.

Обелете главите лук, нарежете ги на ситно и ги изпържете, докато станат прозрачни, заедно с оформения на малки кубчета бекон в тиган със загрято олио.

Прибавете ги към изстиналите картофи, чукнете яйцата, размесете, поръсете с черен пипер и сол, добавете брашното и омесете много добре.

Загрейте маслото в друг тиган и изпържете до златисто от двете страни направените от картофената кайма шницели.

Сервирайте ги с прясна салата или туршия според сезона.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар